Fundacja INLEGIS

Reprezentujemy podmioty słabsze w postępowaniach przeciwko skarbowi państwa i korporacjom

O Fundacji INLEGIS

Kim jesteśmy?

Fundacja INLEGIS działa od 2018 roku. Jesteśmy zespołem złożonym z radców prawnych z wieloletnim doświadczeniem, prowadzących działalność edukacyjną i doradztwo prawne.

Misja Fundacji: Prawa człowieka są fundamentem naszej działalności.

Rada nadzorcza

Świadczymy pomoc prawną – pomagamy w nierównej walce z międzynarodowymi korporacjami
i instytucjami państwowymi. Naszym zadaniem jest wnikliwe zbadanie sprawy oraz wyjaśnienie zawiłych kwestii z nią związanych.

Darmowa pomoc prawna we Wrocławiu

Co robimy?

Stawiamy na edukację: rozpowszechnienie wiedzy i podnoszenie świadomości prawnej. Prowadzimy działalność publicystyczną i informacyjną, angażujemy się w akcje i kampanie społeczne oraz organizujemy szkolenia, wykłady i odczyty. Poprawiamy dostęp do profesjonalnych usług prawnych: świadczymy porady oraz oferujemy darmową i odpłatną obsługę prawną.

Zakres działań

Naszym zadaniem jest wnikliwe zbadanie sprawy oraz wyjaśnienie zawiłych kwestii prawnych. Doradzamy najkorzystniejsze rozwiązania dostosowane do potrzeb klienta oraz oferujemy pomoc w dochodzeniu sprawiedliwości, tj. otrzymaniu odszkodowania czy zadośćuczynienia.

Co robimy Fundacja INLEIGS
Fundacja INLEGIS Wrocław

Działamy w całej polsce

Siedziba fundacji znajduje się kancelarii prawnej INLEGIS w budynku OVO Wrocław przy ul. Podwale 83/7, jednak świadczymy pomoc w całej polsce.

Zachęcamy do wypełnienia formularza dostępnego na stronie lub kontaktu telefonicznego – więcej informacji w zakładce Kontakt.